Πίτσα της Μαλτέζας γιαγιάς
Αυτή την πίτσα την έφτιαχνε η γιαγιά Λόλα που είχες ρίζες απο την Ιταλία. Χαρακτηριστικό το χοντρό αλάτι κ η φέτα μέσα στην πίτσα.
Prep Time 1 hour hr
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr 40 minutes mins
Course Πίτσες
Cuisine Ιταλική
Για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια baking powder
- λίγο λάδι
- χοντρό αλάτι
- χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 2 κουτάκια ντομάτα στο τρίφτη
- 300 γρ. φέτα
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
Βάζουμε τη ντομάτα, το λάδι και το αλάτι μέσα σε μια κατσάρολα και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του
Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί για τη ζύμη
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα
Σε ένα ταψι ρίχνουμε το λάδι της σάλτσας και μετά το μισό ζυμάρι κ το απλώνουμε
Ρίχνουμε τη βρασμένη ντομάτα, μπόλικη φέτα σε κομματάκια και ρίγανη
Σκέπαζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι και τρυπάμε με τα δάχτυλα για να κάνει βαθουλώματα όπως η λαγάνα
Ρίχνουμε λάδι απο τη σάλτσα, χοντρό αλάτι και ρίγανη
Βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °F