
Πίτσα της Μαλτέζας γιαγιάς
Αυτή την πίτσα την έφτιαχνε η γιαγιά Λόλα που είχες ρίζες απο την Ιταλία. Χαρακτηριστικό το χοντρό αλάτι κ η φέτα μέσα στην πίτσα.
Ingredients
Για το ζυμάρι
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια baking powder
- λίγο λάδι
- χοντρό αλάτι
- χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 2 κουτάκια ντομάτα στο τρίφτη
- 300 γρ. φέτα
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
Instructions
- Βάζουμε τη ντομάτα, το λάδι και το αλάτι μέσα σε μια κατσάρολα και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του
- Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί για τη ζύμη
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα
- Σε ένα ταψι ρίχνουμε το λάδι της σάλτσας και μετά το μισό ζυμάρι κ το απλώνουμε
- Ρίχνουμε τη βρασμένη ντομάτα, μπόλικη φέτα σε κομματάκια και ρίγανη
- Σκέπαζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι και τρυπάμε με τα δάχτυλα για να κάνει βαθουλώματα όπως η λαγάνα
- Ρίχνουμε λάδι απο τη σάλτσα, χοντρό αλάτι και ρίγανη
- Βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °F