Skip to main content

Πίτσα της Μαλτέζας γιαγιάς

Αυτή την πίτσα την έφτιαχνε η γιαγιά Λόλα που είχες ρίζες απο την Ιταλία. Χαρακτηριστικό το χοντρό αλάτι κ η φέτα μέσα στην πίτσα.
Prep Time 1 hour
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Course Πίτσες
Cuisine Ιταλική
Servings 8 κομμάτια

Ingredients
  

Για το ζυμάρι

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 φακελάκια baking powder
  • λίγο λάδι
  • χοντρό αλάτι
  • χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 2 κουτάκια ντομάτα στο τρίφτη
  • 300 γρ. φέτα
  • λάδι
  • αλάτι
  • ρίγανη

Instructions
 

  • Βάζουμε τη ντομάτα, το λάδι και το αλάτι μέσα σε μια κατσάρολα και βράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του
  • Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί για τη ζύμη
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα
  • Σε ένα ταψι ρίχνουμε το λάδι της σάλτσας και μετά το μισό ζυμάρι κ το απλώνουμε
  • Ρίχνουμε τη βρασμένη ντομάτα, μπόλικη φέτα σε κομματάκια και ρίγανη
  • Σκέπαζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι και τρυπάμε με τα δάχτυλα για να κάνει βαθουλώματα όπως η λαγάνα
  • Ρίχνουμε λάδι απο τη σάλτσα, χοντρό αλάτι και ρίγανη
  • Βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 °F
Μετάβαση στο περιεχόμενο