Skip to main content

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

By 12 Φεβρουαρίου, 2024Πίτες

 

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Cook Time 1 hour
Course Πίτες
Cuisine Ελληνική
Servings 6 ΑΤΟΜΑ

Ingredients
  

  • 4 ΤΕΜ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
  • 2 ΤΕΜ ΑΥΓΑ
  • Ι ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
  • 200 ΓΡΑΜ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ
  • 1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
  • 1 ΤΕΜ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ
  • 1/2 ΤΕΜ ΚΟΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΗ
  • 250 ΓΡΑΜ. ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
  • ΑΝΗΘΟ-ΔΥΟΣΜΟ ΛΙΓΟ
  • ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

Instructions
 

  • ΤΡΙΒΩ ΣΤΟ ΧΟΝΔΡΟ ΤΡΙΦΤΗ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΡΙΧΝΩ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΕ
    ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΗΡΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.
  • ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ
    ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΑ ΣΤΙΒΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ
    ΤΟ ΛΑΔΙ.
  • ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ , ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,
    ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ.
  • ΛΑΔΩΝΩ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.
    ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΛΙΓΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΠΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΟ
    ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
  • ΨΗΝΩ 1 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 °C
Μετάβαση στο περιεχόμενο